این روزها شاهد موج جدیدی از آنفولانزا در بین اطرافیانمون هستیم و باید کمی بیشتر مراقب باشیم.
همیشه با شروع فصل سرما شاهد پیشرفت بیماری آنفولانزا در بین اطرافیان خود هستیم. این بیماری با ایجاد عفونت در بینی و گلو باعث بیماری میشود. امسال با تغییر ناگهانی هوا کمی بیشتر از همیشه داریم آنفولانزا را تجربه میکنیم. طبق صحبت های وزارت بهداشت، بعد از چند سال کرونا در رتبه دوم همه گیری قرار گرفته و درحال حاضر رتبه یک برای آنفولانزا هست. فقط در یک هفته ۳۳۴ مورد بیماری گزارش شده که بعضی از آنها منجر به فوت نیز شده اند. پزشکان دوباره استفاده از ماسک را پیشنهاد میکنند ولی اینبار نه برای کرونا بلکه برای آنفولانزا و ویروس های عفونی دیگر.
علائم آنفولانزا
علائم آنفولانزا بسیار شبیه به سرماخوردگی با شدت بیشتر است. سردرد، تب، آبریزش بینی، دردهای عضلانی، حالت تهوع و تنگی نفس از علائم شایع آنفولانزا هستند. کودکان، بانوان باردار، کسانی که بیماری های زمینه ای دارند بیشتر در معرض خطر هستند.
تفاوت ویروس آنفولانزا و کرونا
سرعت انتقال بیماری آنفولانزا بسیار بیشتر از کرونا هست. کرونا مدت بیشتری تایم نهفتگی دارد ولی در آنفولانزا شما ظرف چند ساعت بیماری را حس خواهید کرد. علائم آنفولانزا دقیقا مثل سرما خوردگی است منتها در کرونا ( اگر بیماری وخیم باشد) شما احساس بسیار سنگین تر از سرماخوردگی میکنید. به طور خلاصه اگر این روزا علائم سرماخوردگی داشتید احتمال آنفولانزا بودنش خیلی بیشتر از کرونا هست.
راه های پیشگیری از آنفولانزا
۱- صبحانه کامل
شاید باورتان نشود اما کوچک ترین چیزی که در صبحانه میخورید خاصیتش خیلی بیشتر از زمان های دیگر خواهد بود زیرا در آن موقع از صبح بدن شما کامل پاک و خالص بوده و مواد را کامل جذب میکند. پس چه بهتر که در صبحانه مواد مغذی تری بخورید. شلغم یک پنیسلین طبیعی است. اگر میتوانید بخارپزش کنید یا آنرا به صورت آب پز در صبحانه میل کنید. اگر شلغم دوست ندارید میتوانید آجیل و دیگر میوه ها را در کنار صبحانه همیشگیتون امتحان کنید.
۲- بینی را مدام شست و شو دهید
بسیاری از ویروس ها و میکروب های هوا هنگام تنفس در بینی شما گیر می افتند و طبق یافته دانشمندان، اگر بینی خودتان را با آب و نمک شست و شو داده و این میکروب ها را از آن پاک کنید، احتمال بیمار شدن شما کمتر میشود.
۳- چای سبز مصرف کنید
مطالعات انجام شده در ژاپن ثابت کرده که چای سبز خطر ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و کووید را کاهش میدهد. اگر کمی آبلیمو طبیعی به آن اضافه کنید تاثیر خیلی بهتری خواهد داشت.
۴- ویتامین D مصرف کنید
ویتامین د برای تقویت گلوبول های سفید که وظیفه دفاع از بدن در برابر ویروس ها را دارند، بسیار موثر هستند. اگر ویتامین د را بالا نگه دارید ۵۴ درصد احتمال مریض شدن شما کمتر میشود.
بهترین منابع ویتامین D
میتوانید با میوه های زمستانی شروع کنید. پرتقال و نارنگی بهترین منبع ویتامین د هستند. قرص روغن ماهی ها بسیار عالی هستند. سعی کنید هفته ای یکبار ماهی مصرف کنید. جگر و شیر گاو نیز حاوی ویتامین د هستند.